Menu Sluiten

Social media

Zorg voor interactie

De tijd van massamarketing is definitief voorbij. Het is daarom alsmaar belangrijker geworden om als merk en als bedrijf je doelgroep persoonlijk te benaderen. Interactie creëren is hierbij cruciaal. Waar kan je dit beter dan op social media? Zo bereik je je klanten op een informele manier en bied je de meest uitgebreide service door steeds bereikbaar te zijn. 

Door de constante veranderingen in het algoritme van Facebook is het voor bedrijven alsmaar moeilijker om hun klanten organisch te bereiken. Moet ik dan altijd betalen? Neen. Met het juiste plan en opvolging biedt Facebook voor jouw bedrijf nog steeds een meerwaarde.  

Verder is er ook nog Instagram, Pinterest, Twitter, Snapchat, en zo kunnen we nog even doorgaan. Je verhaal blijft hetzelfde maar de manier waarop je het vertelt verschilt bij elk medium. We kiezen steeds voor de media die het best bij jouw bedrijf en doelgroep passen. 

“If you make customers unhappy in the physical world, they might each tell 6 friends. If you make customers unhappy on the Internet, they can each tell 6,000 friends.”

Jeff Bezos, CEO at Amazon.com

Opzetten van je pagina

Allereerst beginnen we met de opzet van je pagina's of het vervolledigen ervan. Hoe meer informatie je doelgroep over je bedrijf kan terugvinden op het moment dat hij ernaar zoekt hoe beter.

Posts

Welke posts horen thuis op welk medium?

Pinterest focust bijvoorbeeld op advies, DIY en handige tips en tricks.

Facebook is een echte communitie. Dit platform dient om de conversatie met je doelgroep aan te gaan en interesse te vergaren om je merk verder uit te bouwen.

Instagram weerspiegelt dan weer bepaalde grepen uit het leven van je merk. Foto’s die laten zien hoe het er op jouw bedrijf aan toegaat, evenementen die je organiseert of bezoekt, teamuitjes of foto’s van je personeel (welliswaar met hun toestemming), het kan allemaal.
En vergeet natuurlijk ook Google mijn bedrijf niet. Hierop kan je sinds kort ook leuke posts doen die getoond worden als er op Google Search naar je bedrijf gezocht wordt.

Opleiding

Graag zelf aan de slag? We organiseren jaarlijks een aantal social media opleidingen om je helemaal klaar te stomen.