Menu Close

Wij gebruiken nu al enige tijd Microsoft Teams. Een handige tool om teamwork in een MS office omgeving mogelijk te maken en te bundelen. Tools zoals Microsoft Planner (die je kan integreren in teams) zorgen er dan weer voor dat je de taken netjes kan verdelen. Ook van de chatfunctie van Teams wordt hier gretig gebruik gemaakt. Met of zonder GIF‚Äôs ūüėČ.

Op dit moment voeren we bij onszelf verschillende tests uit om ook onze telefonie in Teams te integreren. Na Skype for Business volledig te hebben ‚Äėbuitengegooid‚Äô, ontdekten we de mogelijkheden van Teams om ook onze volledige telefonie ‚Äď nationaal en internationaal – te digitaliseren. Dit maakt het mogelijk om alles binnen √©√©nzelfde platform te beheren.

De integratie van telefonie in MS office 365 Teams kan op twee manieren. Via direct routing kan je bedrijf zelf kiezen met welke provider er gewerkt wordt. Dit is zelden interessant omdat je nog steeds zit met je eigen apparatuur om de verbinding tot stand te brengen. Microsoft zelf biedt daarbij ook een abonnement aan dat ge√Įntegreerd kan worden in je Office 365-abonnement. Hierdoor worden de telefoniebehoeften van je bedrijf volledig in de Cloud opgenomen en profiteer je ook hier van een ge√Įntegreerde service en beveiliging van Microsoft.

We lijsten hieronder even de voordelen van het¬†ge√Įntegreerde oproepen abonnement¬†op:

  • Bellen vanuit Teams is mogelijk vanaf¬†ieder apparaat.
  • Het beheer van het telefoonsysteem is¬†volledig gecentraliseerd¬†binnen je¬†office 365-beheerportaal. Hierin kan je ook meteen alle telefoonnummers voor je gebruikers aanmaken.
  • Bespaar tijd en kosten¬†die een on-premise telefoonsysteem met zich mee brengt
  • Bescherm dit deel van je netwerk met de¬†beveiligingsfuncties¬†van Microsoft
  • Net zoals alle andere clouddiensten is deze service¬†volledig schaalbaar
  • Maak¬†rapportages¬†van de oproepen van je gebruikers binnen Teams
  • Ook functies van de traditionele telefonie zijn beschikbaar. Zo kan je gemakkelijk¬†doorschakelen,¬†in¬†wacht¬†zetten en¬†voicemailberichten¬†inspreken. Nummeroverdracht, noodoproepen en flexibele belabonnementen zijn eveneens mogelijk.

Hoofdzakelijk zullen wij de oproepen via Teams gebruiken op onze mobiele telefoon en pc. Maar kan je nu echt niet zonder je vast telefoontoestel? Ook hier werd aan gedacht. Yealink ontwikkelde telefoons die zowel video als voice calling mogelijk maken.

Wil je meer informatie over de overschakeling van je telefoonsysteem naar MS Teams?

Stel ons gerust al je vragen of maak een afspraak.